OD SUTRA (19. FEBRUAR) U INSTITUTU IGALO MEĐUNARODNI SPECIJALISTIČKI PROGRAM O UPRAVLJANJU PROJEKTIMA U ZDRAVSTVU

 

RADIO HERCEG NOVI - 18.02.2018.

 

 

 

Evropski centar za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD), međunarodna obrazovna i naučno-istraživačka organizacija iz akademskog sistema OUN, realizovaće  od 19. do 23. februara u Mediteranskom centru Igalo ECPD međunarodni specijalistički program „Priprema, planiranje, evaluacija, implementacija i upravljanje projektima u zdravstvu”.  Otvaranje je zakazano za sutra (19. februar)   u 10 sati i sali  „Norveškog kluba“,  u II fazi Instituta Igalo.

Na otvaranju će, informišu iz Marketinga Instituta,  govoriti akademik prof. dr Negoslav Ostojić, izvršni direktor ECPD, doc. dr Nebojša Kavarić, regionalni koordinator za zdravstvene i ekološke studije ECPD, prof. dr Jason Janish Madan, Univerzitet Warwick, Velika Britanija i prof. dr Miodrag Ivanović, dugogodišnji profesor na nekoliko Univerziteta u Velikoj Britaniji i profesor ECPD, Beograd.

Akademik prof. dr Negoslav Ostojić ističe da je razvoj zdravstvenog sektora od suštinskog značaja za društveno-ekonomski napredak zemlje, budući da su zdravlje i blagostanje preduslovi za formiranje i očuvanje ljudskog kapitala, a strateški ciljevi ekonomskog rasta, razvoja i očuvanja ljudskih resursa neraskidivo povezani sa zdravom nacijom.

Održiv ekonomski rast u velikoj mjeri zavisi od povećanja efikasnih investicija u zdravstvu, posebno javnih, koje predstavljaju glavni instrument rasta i razvoja. Cilj analize projekata u zdravstvenom sektoru jeste da pomogne u donošenju odluka o ekonomski, finansijski i tehnički najefikasnijem izboru projekata, kojima se postižu željeni zdravstveni ishodi, uz minimalne troškove resursa.

Ovaj specijalistički program osmišljen je tako da omogući osposobljavanje stručnjaka različitih profila za izradu i realizaciju projektnih planova i studija u oblasti zdravstva, što bi dodatno uticalo na privlačenje sredstava međunarodnih finansijskih institucija. Glavne teme programa su:

·        Ključni koncepti u tržišnoj ekonomiji i njihova primjena u oblasti zdravstvene zaštite

·        Strateška i operativna analiza upravljanja projektom

·         Principi ekonomske evaluacije

·         Ključni elementi plana projekta

·        Komunikacija: plan, tehnike i metode

·        Analiza, evaluacija i  promocija rezultata projekta/advertajzing

Na osnovu učešća u nastavi i stečenih znanja i vještina, polaznici će dobiti međunarodno validan Certifikat Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

ECPD organizuje ovaj međunarodni program u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, VAMK Univerzitetom (Finska) i Long Island Univerzitetom (USA).

 

 

Contact

European Center for Peace and Development (ECPD)  
University for Peace established by the United Nations

ECPD Headquarters
Terazije 41
11000 Belgrade
Serbia
office@ecpd.org.rs
+381 11 3246-041;
+381 11 3246-042;
+381 11 3240-673;

Maps

Free Joomla! templates by AgeThemes